Obiective turistice din Bihor
Pestera de la Fata Apei
Este asezata pe cursul mijlociu al v. Iadului în raza satului Remeti (com. Bulz) la baza unui perete calcaros (Peretele Cornilor). Are dimensiuni modeste (350 m) si un potential de atractivitate redus la scurgerile parietale ce caracterizeaza prima parte a pesterii si la sectorul activ unde domina formele de eroziune si coroziune (niveluri de eroziune, polite).
Pestera cu Apa de la Bulz
Este vizitabila actualmente pe o distanta de 1170 m. Sectorul vizitabil este sarac in astfel de frumuseti, impresionind insa prin curgerea salbatica a raului subteran (insotit de cascade, marmite, meandre), prin sobrietate si grandoare.
Pestera Ungurului
Resursele atractive ale pesterii, lunga de peste 500 m sunt cavernamentul grandios cu portalul inalt de 30 si lat de 20 m
Pestera Vantului
Prezinta un potential turistic remarcabil cei aproape 50 km de galerii gazduind, dupa cum era de asteptat, aproape intreaga paleta de forme rezultate in urma proceselor fizice, chimice si tectonice.
Pestera Vadu-Crisului
Este pestera cea mai importanta din defileu si este cunoscuta si prin cascada pe care o formeaza apele abia iesite din pestera, pravalindu-se in Crisul Repede. Are o lungime de 1510 m.
Statiunea Balneo Baile Felix
Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumatoida, spondiloza anchilozanta); afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza); afectiuni reumatismale abarticulare; afectiuni post-traumatice; afectiuni neurologice periferice; afectiuni neurologice centrale; afectiuni ginecologice; afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).
Manastirea Izbuc
Numele Izbuc vine de la un izvor care se afla chiar in incinta manastirii si care izbucneste la anumite intervale. locul s-a numit in vechime "La Calugari", ceea ce atesta ca aici a fost o manastire.
Actualul asezamant a fost zidit intre anii 1928-1930. Dupa cel de-al doilea razboi mondial un grup de banditi a atacat lacasulo crezand ca aici sunt ascunde bogatii si au omorat aproape intreaga obste; un singur calugar a reusit sa fuga. In 1954 prin venirea ieromonahului Ioanichie Popescu, viata asezamantului se reia normal
Biserica Sfanta Brigitta
A fost construita in 1693. Acest lacas de cult are dimensiuni modeste, o nava dreptunghiulara, un altar pentagonal usor deviat fata de axul median, un tavan drept si un turn mic.
Parcul Traian nr5
Cazarma Husarilor
A fost construita in a doua jumatate a secolului XVIII-lea, cazarma care a fost construita pentru o campanie de calareti, din porunca Mariei tereza. Ea facea parte dintr-un ansamblu de constructii care cuprindea cladirea manejului(incendiata in anul 2000), grajdurile si alte dependinte.
Fatada este asimetrica fata de rezalitul central datorita adaugirilor ilterioare din 1805 si 1890. Pentru ca nu a fost folosita mult timp, la ora actuala este intr-o stare de degradare avansatam in 1999 daramandu-se un zid exterior.