Obiective turistice din Suceava

Casa Memoriala Mihail Sadoveanu

Casa Memoriala

"Casa din deal", de la nr. 68, de pe strada Ion Creanga, a fost construita dupa planurile lui Mihail Sadoveanu, pe locul cumparat de la fiica farmacistului Carol Vorel, vaduva inginerului Engel care construise drumul de fier Dolhasca - Falticeni.
Aici a locuit scriitorul intre anii 1909 si 1918. "Ajuns acasa, nu ma gandesc decat sa ma reculeg si sa ma odihnesc", scria Sadoveanu in 1913.

La "Casa din deal". Mihail Sadoveanu a scris: "Povestiri de seara" si "Genoveva din Brabant" in 1910, "Apa mortilor" in 1911, "Un instigator" si "Bordeienii" in 1912, "Privelisti dobrogene" in 1914, "Neamul soimarestilor" in 1915, "44 de zile in Bulgaria" in 1916 si, in sfarsit, "File insangerate" in 1917. Mihail Sadoveanu insa n-a putut sa uite niciodata ca in 1897, in ultimul an al gimnaziului, a publicat pentru prima oara, sub pseudonimul "Mihai din Pascani", o schita intitulata "Domnisoara M. din Falticeni", in ziarul umoristic "Dracul" din Bucuresti.

Adresa: str. Ion Creanga, nr. 68

Casa Memoriala Eusebiu Camilar

Casa Memoriala

Casa Memoriala "Eusebiu Camilar" din localitatea Udesti, judetul Suceava, reconstituie atmosfera de familie in care a crescut si a creat prozatorul si a fost inaugurata in mai 1984.

Expozitia memoriala cuprinde personalitatea scriitorului Eusebiu Camilar (1910 - 1965), avand si acriera de gazetar, fiind laureat al mai multor concursuri literare, obtinand o serie de premii importante. Dupa al doilea razboi mondial a indeplinit functii de raspundere in Consiliul de Conducere a Uniunii Scriitorilor iar din 1955 a fost ales membru corespondent al Academiei Romane.

Mănăstirea Arbore

Manastire

Manastirea Arbore este o manastire bucovineana afla in Suceava, un lacas de cult ce a fost ctitorita in 1503 chiar de un dregator a lui Stefan cel Mare.

Manastirea Dragomirna

Manastire

Manastirea Dragomirna ca obiectiv turistic de pe dtr.ro este un lacas de cult din Suceava. Manastirile din Romania ofera precum cea de la Dragomirna un muzeu si o istorie a neamului romanesc din acea regiune.

Peștera Jgheabul lui Zalion

Pestera

Pestera Jgheabul lui Zalion este considerata a fi cea mai dificila pestera din tara. Pestera din Bistrita Nasaud este un exemplu de gol tectonic, vizitarea pesterii putand fi efectuata doar de catre speologi.

Mănăstirea Moldavița

Manastire

Manastirea Moldavita este una din cele mai vechi manastiri din zona Bucovinei cu un important trecut istoric, ce are aspectul unei fortarete.

Mănăstirea Humor

Manastire

Manastirea Humor este o manastire inclusa in Patrimoniul Unesco considerata a fi una din cele mai frumoase manastiri ale Moldovei.

Mocanita Moldovita

Mocanita