Biserici din Giurgiu

Biserica Adormirii Maicii Domnului

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. A fost construita in sec. XVII

Biserica din lemn

Biserica

Monument de arhitectura populara religioasa. Construita in sec. XIX, monumentul este apreciat de Nicolae Iorga drept o constructie rara.

Biserica din zid

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Întemeiata in anul 1431, a fost renovata in 1725 si 1753. În biserica se pastreaza pietre funerare din sec. XVI, intre care piatra de mormant a stolnicului Neagoe, datand din anul 1504. A apartinut fostei manastiri Cascioarele.

Biserica din zid Sf. Nicolae

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Ctitorie din 1521 a marelui vornic Draghici Vintilescu, a suferit adaugiri in sec. XVII-XIX, astfel incat edificiul initial a devenit altarul noului monument. Biserica a apartinut fostei manastiri Strambul.

Biserica Sf. Voievozi

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica, construita in anul 1644, este ctitorie a doamnei Elena (sotia lui Matei Basarab si sora lui Udriste Nasturel). A fost renovata in anul 1833 de catre printul sarb Milos Obrenovic.

Biserica Dragulesti Buna Vestire

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Construita in anul 1723, din initiativa lui Gavriil Druganescu, biserica a fost restaurata de arhitectul G. M. Cantacuzino in 1939-1942.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica din zid, ctitorie din 1668-1669 a Ilincai Cantacuzino (sotia lui Constantin Cantacuzino). Ele unul din putinele monumente medievale din Campia Romana care isi pastreaza arhitectura originala.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica din zid a carei constructie a inceput in anul 1679 (comisul Stoian Florescu) si terminata in 1715 de catre Voichita Florescu.

Biserica Sf Voievozi

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. A fost construita in anul 1714

Biserica Sf Treime

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Construita in anii 1688-1689 prin stradania marelui vistier Cristea Lopescu, pastreaza picturi murale interioare originare, atribuite lui Parvu Mutu, intre care se remarca un tablou votiv cu figura domnitorului Constantin Brancoveanu.