Obiective turistice din Giurgiu

Biserica Dragulesti Buna Vestire

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Construita in anul 1723, din initiativa lui Gavriil Druganescu, biserica a fost restaurata de arhitectul G. M. Cantacuzino in 1939-1942.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica din zid, ctitorie din 1668-1669 a Ilincai Cantacuzino (sotia lui Constantin Cantacuzino). Ele unul din putinele monumente medievale din Campia Romana care isi pastreaza arhitectura originala.

Biserica Sf Nicolae

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Biserica din zid a carei constructie a inceput in anul 1679 (comisul Stoian Florescu) si terminata in 1715 de catre Voichita Florescu.

Biserica Sf Voievozi

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. A fost construita in anul 1714

Biserica Sf Treime

Biserica

Monument istoric si de arhitectura religioasa. Construita in anii 1688-1689 prin stradania marelui vistier Cristea Lopescu, pastreaza picturi murale interioare originare, atribuite lui Parvu Mutu, intre care se remarca un tablou votiv cu figura domnitorului Constantin Brancoveanu.

Manastirea Neajlov

Manastire

Monument istoric si de arhitectura religioasa. A fost ctitorita de domnul Vlad Calugarul (1492-1493), cu biserica Adormirea Maicii Domnului, recladita de Nicodim Greceanul (1799). Restaurata si zugravita in 1868.

Cetatea Argedva

Cetate

Cercetarile arheologice au scos in evidenta acropola cetatii dacice Argedava, cea mai importanta asezare din Campia Munteniei, in care se presupuse ca si-a avut resedinta regele Burebista. Între zidurile cetatii s-au descoperit colibe, vetre de foc, unelte, depozite de grane, s.a.

Palatul Constantin Cantacuzino

Palat

Ruinele palatului, monument istoric si de arhitectura laica. Palatul construit in sec. XVII a apartinut postelnicului C. Cantacuzino

Muzeul Comunal

Muzeu

Profil: arheologie, etnografie Arheologie: unelte din silex, podoabe de ceramica din epoca fierului Etnografie: unelte agricole, piese de port popular

Muzeul de arta populara

Muzeu

Este filiala a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti. Profil: etnografie - depozit cu colectii de feronerie si mobilier popular romanesc. Muzeul este amenajat in fosta casa a familiei Udriste Nasturel (fratele doamnei Elena), construita in sec. XVII