Muzeul memorial Liviu Rebreanu
Profil: muzeu memorial. Muzeu amenajat în casa în care a locuit din 1930 marele prozator.
Profil: muzeu memorial. Muzeu amenajat în casa în care a locuit din 1930 marele prozator.
A fost zidita si inzestrata cu mosii de marele clucer Tudoran Vladescu in 1677. Inaintea acestei bisericii, in Aninoasa se afla o bisericuta, dupa cum relateaza mitropolitul Neofit al Ungro--Vlahiei, care a vizitat manastirile muscelene in 1746; ea fusese zidita de Tudoran Aninoşanu vel clucer, "care pe urma s-au calugarit"
Biserica este zidita de marele comis Serban Cantacuzino in 1695; Este recladita si pictata in anul 1843 de Stefu Nicolau, sprijinit de ispravnicul "Partenie ot Cotmeana" si din indemnul staretei Platonida Cazanescu;
Arhitectura este in stilul bisericilor din sec. XVII-XVIII; pictura din 1869
unoscuta si sub denumirea de Cetatea Poenari - dupa numele vechi al satului Poenari - ea a fost inaltata probabil in secolul al XIV-lea, ca loc de refugiu. Traditia populara leaga zidirea cetatii de numele legendarului domn Negru Voda, caruia ii sunt atribuite si cele doua semne din apropierea varfului de stanca - urme lasate parca de niste incaltari uriase. Desi neprecizat inca, locul ar putea fi, dupa parerea unor cercetatori, si vestita Posada unde s-a desfasurat in 1330 batalia dintre munteni si armatele regelui Carol Robert d'Anjou.
Pestera Dambovicioara este situata in cheile Dambovicioarei cu o lungime de 555 de metri ce atrage turistii in culoarul Rucar-Bran.
Cheile Dambovicioarei sunt chei de o deosebita importanta, avand peste 20 de chei erodate spre bazinul hidrografic al Dambovicioarei.
Barajul Vidrarul din Arges este in topul celor mai inalte baraje ale lumii, de aceea barajul a devenit de asemenea cel mai inalt punct pentru sariturile de tip bungee jumping.
Barajul Rausor este un baraj cu dubla curbura din zona Arges fiind amplasat pe Raul Targului pentru electricitate, irigatii si apa potabila.
Lacul glaciar Capra este un lac alpin piscicol cu altitudinea cea mai ridicata din Romania situat in masivul Fagaras.
Manastirea Bistrita din Arges cu hramul Adormirea Maicii Domnului este conform dtr locul in care a fost redactat primul act manastiresc in limba romana.