Rezervatia Naturala iezer
Rezervatie naturala. Are 300 ha si este situata în masivul Iezer-Papusa. Aici se afla bujorul de munte sau smirdarul, planta ocrotita, zâmbrul, relict glaciar, argintica, garofita alpina, piciorul cocosului, cimbrisorul de munte. Cuprinde si lacul glaciar Iezer, cu o suprafata de 0,60 ha.
Rezervatia Forestiera
Rezervatie naturala (forestiera). Padurea Arefu (257 ha), declarata rezervatie forestiera.
Statiunea Balneo Bughea de Sus
Statiune balneoclimaterica de interes local, cu activitate sezoniera. Este situata la 590 m altitudine, la poalele de SE ale Muntilor Iezer. Factori balneari: - ape minerale sulfuroase, clorurate, unele iodurate, sodice, hipotone.
Statiunea Balneo Baile Bradetu
Statiune balneoclimaterica de interes general, cu activitate permanenta. Este situata la 624 m altitudine, pe cursul superior al râului Vâlsan, în depresiunea Bradetu. Factori balneari: - ape minerale sulfuroase, clorurate, sodice, hipotone; - ape minerale sulfuroase, etc.
Casa Memoriala CI Parhon
Casa natala a savantului de renume mondial C. I. Parhon.
Casa Memoriala Constantin Baraschi
Este realizata în stilul artei taranesti în sec. XIX. Pe peretele casei se afla o placa memoriala care aminteste ca aici s-a nascut si a creat sculptorul Constantin Baraschi (1902-1966).
Casa Memoriala George Toparceanu
Aici s-a nascut poetul George Toparceanu. În prezent adaposteste o expozitie memoriala, cuprinzând exponate legate de viata si activitatea poetului (o parte a bibliotecii personale, scrisori adresate familiei si prietenilor, manuscrise, fotografii, arme de vânatoare, bastoane, gemant
Casa Memoriala George Stefanescu
Monument de arhitectura laica. Casa a fost construita în anul 1873. Aici a locuit compozitorul George atefanescu (1843-1925), întemeietorul reprezentatiilor de opera în limba româna si fondatorul unor societati lirice premergatoare Operei Romane.
Casa Memoriala Dinu Lipatti
Casa a apartinut compozitorului de renume mondial Dinu Lipatti. Are o placa comemorativa.
Casa Tudor Musetescu
Dateaza de la începutul sec. XX. Aici a trait si creat dramaturgul Tudor Musatescu.