Manastirea Putna
Biserica manastirii Putna, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" este prima dintre ctitoriile lui Stefan cel Mare. Lucrarile de constructie a manastirii ce urma sa fie necropola domneasca, au inceput la 10 iulie 1466 si s-au incheiat in 1469, iar in 1481 erau finalizate fortificatiile de incinta.
Biserica Sf Cruce
Este ctitoria lui Cristea Hancoian, din anul 1522. Biserica a fost refacuta de mai multe ori, ceea ce ii confera aspectul unei constructii din secolul al XVIII-lea.
Biserica Hagigadar
Se afla situata in apropierea drumului Suceava - Falticeni. A fost zidita in anul 1522 de Dragan Donvakian.
Biserica din Putna
Se afla situata in apropierea manastirii. Este considerata a fi cel mai vechi monument de arhitectura religioasa din Moldova, care s-a pastrat pana astazi, pe care legenda o atribuie lui Dragos Voda.
Cetatea de Scaun A Sucevei
Amplasata pe un pinten de deal, in partea de est a municipiului Suceava. Construita in timpul lui Petru I Musat (1375-1391). Constructia initiala, \"fortul musatin\", are plan rectangular, prevazuta la capete si la mijlocul fiecarei laturi, cu turnuri de aparare de forma patrata.
In timpul lui Alexandru cel Bun (1400-1432), in fata portii se construieste un zid de protectie si se paveaza curtea interioara.
Biserica Sf Nicolae
Construita probabil in secolul al XVI -lea, din moment ce pisania aminteste ca biserica a fost \"reinnoita\", in anul 1611, de vistiernicul Nicoara Prajescu
Biserica Turnu Rosu
Este destinata cultului armean, fiind construita in anul 1513 de un armean numit Donig.
Biserica din SIret
Atribuita de traditie voievodului Sas (1334-1358). Este una dintre cele mai valoroase biserici din Moldova si a functionat, probabil, ca paraclis al Curtii Domnesti.
Curtea Domneasca Suceava
Se afla amplasata in perimetrul vechiului oras medieval, in zona \"Sipote\".
Primele constructii, o casa domneasca din lemn prevazuta cu pivnita, au fost realizate in timpul lui Petru I Musat.
Biserica Sf Ioan Botezatorul
Este situata in centrul orasului. Traditia spune ca aceasta biserica a fost construita de Margareta Musat, mama voievodului Petru I Musat si ca ea ar fi fost ingropata aici.