Obiective turistice din Caras Severin

Schitul Sihastru

Schit

Bisericuta a fost construitat la inaltimea de 1600m. Sfintirea a fost sfintita la 1 mai 1940. A fost renovata radical si a fost reinfiintata la 20 iul 1980. Ceva mai jos de biserica s-a construit si o cabana pentru deservirea vietuitoarelor de la schit

Schitul Muntele Semenic

Schit

Schitul de lemn cu turla asezata pe un schelet metalicc, pentru a rezista viscolelo frecvente din zona a fost executat de arhitectul Gheorghe Raureanu in 1943.
Vizitat la 9 feb 1991 de Ieromonahul Porfirie Nica care adanc impresionat de frumusetea locului a solicitat aprobarea pentru a ridica aici un complex bisericesc.
Lucrarile au fost terminate in 1994, astazi este una dintre cladirilemai reprezentative de pe semenic.

Manastirea Slatina Nera

Manastire

Initiativa infiintarii manastirii a avut-o in anul 1994, doctorul Pavel Chirila din Bucuresti (originar din localitatea Sasca Montana)
Sfintirea locului pentru manasire s-a facut in 1993, iar la 6 mai 1994 a fost turnata tmelie bisericii, a carei constructie s-a terminat in 1997.

Manastirea Almaj

Manastire

Inca din secolul al XVIlea in zona a existat viata monahala, sustinuta de calugari ortodocsi, pana cand manastirea a fost distrusa de generalul Bukow.
In 1996 s-a hotarat infiintarea manastiriim si la 6 aug a fost sfintit locul pentru ridicarea bisericii. Intr-un timp foarte scurt, prin straduinta asidua a credinciosilor s-a reusit ridicarea unei constructii noi din zid pentru paraclis si chilii.

Schitul Piatra Scrisa

Schit

La construirea tunelului de cale ferata, in 1872, s-a gasit o icoana miraculoasa reprezentant Sfanta Treime. Specialistii din Timisoara care au studiat-o, in 1965, au ajuns la concluzia ca seamana picturile din sec XVII-XVII, dar nu stiau daca este pictata ori colorata. S-a incercat stergerea acestei picturi, insa nu s-a reusit, s-a incercat repictarea ei, dar nu prindea alta vopsea, asa ca ramas in forma ei originala.
In 1929, Vasile Dragomir si sotia sa, Ana, credinciosi din Armenis, care au ramas fara copii(fiica lor s-a incecat in raul Timis, inaintea casatoriei cu un preot), au construit pe cheltuiala proprie, sapand in stanca, sfanta bisericuta(capela), icoana respectiva formand bolta ei. Aceasi familie, a ridicat, in 1930, o cladire mica pentru adapostirea vietuitoarelor si tot ea a ridicat clopotnita aflata mai sus, intre brazi.

Muzeul Farmacia Knoblauch

Muzeu

Cea mai veche Farmacie Montanistica (Miniera) din Romania, fondata la 1763 de Edward Winter ca "farmacie de mana", organizata cu sediul in cladirea actuala de farmacistul Johannes Lederer la 1790, in co-proprietate cu familia Knoblauch din 1796 apoi Farmacia "La Vulturul Negru", dupa ce farmacistii din "dinastia" de farmacisti Knoblauch o cumpara la 1818-1820. Azi, Muzeul de Istoria Farmaciei Montanistice, detinand mobilier, instrumentar farmaceutic de la finele veacului al XVII-lea (1682) si pana la anii 1950, arhiva documentara si biblioteca de carte veche ”Francisc Klima – Ionel Bota”.

Teatrul Vechi

Teatru

Construit în anul 1817 după proiectele arhitectului Ion Niuni, este primul teatru din România. De asemenea este prima clădire de teatru din sud estul Europei executată din piatră şi de asemenea prima clădire de teatru din Europa iluminată cu lămpi de acetilenă.

Cheile Carasului

Chei

Cheile Carasului situate in Parcul National Semenic adapostesc numeroasa pesteri si plante ocrotite prin lege, traseul spre chei fiind usor accesibil.

Cheile Nerei

Chei

Cheile Nerei situate in muntii Banatului de-alungul raului Nera. Cheile Nerei surprind prin diversitatea traseului, avand multiple lacuri si intinderi de paduri.

Barajul Secu

Baraj

Barajul Secu a fost primul baraj de contraforti din Romania ce alimenteaza orasul Resita cu apa.