Hanul de la Gura Orbicului
Hanul de la Gura Orbicului; - Monument istoric si de arhitectura laica. Constructie din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de tip rates (han postal fortificat - se numara printre cele mai bine pastrate hanuri moldovenesti), realizat din caramida. A jucat un rol important pe drumul comercial de pe V. Bistritei. Aici poposeau carele ardelenesti si moldovenesti încarcate cu marfuri.
Palatul Ghica
De la a doua jumatate a sec. 18, inaite a fost domeniu familiei Ghica care a ramas in zona pana la mijlocul sec. 20. Palatul Ghica (acum casa si muzeu local), parcul din fata muzeului si statia ferata sunt marturii ale formarii prezente a orasului
Castelul Stirbei
Intr-o veche padure, descoperim un imporant castel ce a apartinut familiei Stirbei. Este cel mai mare monument din Judetul Bacau, la ora actuala fiind tabara scolara.
Manastirea Raducanu
Monument istoric si de arhitectura religioasa. Manastire ridicata în anul 1664 de marele logofat Nicolae Buhus. A fost refacuta si împodobita în 1762 de marele logofat Radu Raducanu Racovita. Este realizata în stilul barocului târziu moldovenesc. Pictura si sculptura catapeteasmei sunt de mare valoare. În incinta manastirii se afla mormântul lui Costache Negri.
Biserica Stejarul
Biserica zidita de Stefan cel Mare pe locul in care a fost ucis de tatari prietenul sau. Interiorul bisericii a fost pictat pana in iulie 2004 cand s-au comemorat 500 de ani de la trecerea in eternitate a Voievodului Stefan cel Mare si Sfant.
Muzeul de Istorie
La intrare in parcul de odihna (Aleea Parcului, 3 bis) se afla cladirea in care a functionat Judecatoria Onesti si, mai tarziu, Muzeul de Istorie. In vara anului 2004, cladirea a fost complet renovata iar muzeul isi asteapta vizitatorii.
Biserica Precista
Inaltata in memoria Mariei de Mangop, de Alexandrel Voda si ruinele curtii Domnesti sunt o mãrturie a epocii lui Stefan cel Mare. Monument istoric medieval, a fost construita intre 1490-1491 la initiativa fiului lui Stefan cel Mare - Alexandru (Alexandrel Voievod). Ruinele au fost amenajate muzeistic in 1973 si sunt o dovada vie a maiestriei constructorilor moldoveni ai secolului al XV-lea. Biserica Precista a fost zidita la 1491 de Alexandru, fiul si asociatul la domnie al lui Stefan cel Mare
Rezervatia Padurea de Pini
Pe versantul de S.E. al Dealului Osoiu, chiar deasupra orasului Moinesti, a partii lui centrale, se gaseste o frumoasa padure de pini negru (declarata monument al naturii) care reprezinta o plantatie facuta de Societatea petroliera "Steaua Romana" in anul 1930, pentru a stabiliza alunecarile de teren din zona si unde astazi se gaseste o frumoasa zona de agrement a orasului, complexul turistic "PADUREA DE PINI", cu restaurant, bar, crama si cu spatii de cazare pentru turisti (vile si casute).
Barajul Poiana Uzului este un baraj cu contraforti ciuperca, al doilea baraj din Europa de acest tip. Rolul barajului este de a alimenta cu apa potabila judetul Buzau.