Obiective turistice Valea Prahovei

Castelul Peles

Castel

In anul 1873, principele Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, venit la tronul Romaniei in 1866, incepea construirea Castelului Peles la Sinaia (localitate care la acea data se numea Podul Neagului) pe locul cunoscut sub numele de Pietrele Arse.

Statiunea Balneo Sinaia

Balneo

Indicatii terapeutice:
Nevroze, boli endocrino-metabolice (hipertiroida, arteroscleroza, diabet zaharat, obezitate); boli cronice ale aparatului respirator (bronsite cronice, astm bronsic, emfizem pulmonar); hipertensiune arteriala, tulburari ale circulatiei cerebrale si periferice; boli reumatismale cronice neevolutive (artroza, spondiloza, sciatica vertebrala); afectiuni cronice de neuron periferic.

Manastirea Sinaia

Manastire

A fost intemeiata, dupa o vizita la manastirile din Sinaia, de spatarul Mihail Cantacuzino intre anii 1690-1695, cand s-a construit biserica mica si cetatea din jurul ei cu chilii si paraclis.
Biserica mare si chiliile din partea de nord si de sud au fost construite intre anii 1843-1846 de egumenii Ioasaf si Paisie
In anul 1922, in incinta veche a manastirii s-a amenajat cavoul cunoscutului om politic Take Ionescu

Casa Memoriala George Enescu

Casa Memoriala

Se afla situata in cartierul Cumpatu, singurul cartier al orasului Sinaia asezat pe malul drept al raului Prahova. In destinul stralucit al lui George Enescu, orasul Sinaia si vila "Luminis" au o semnificatie aparte. George Enescu si-a organizat viata in asa fel incat, in perioada dintre concerte sa-si afle ragazul de a putea compune, facandu-si un refugiu din vila de la Sinaia. Vila nu a fost construita intamplator la Sinaia, deoarece Enescu a fost legat atat sentimental, cat si profesional de acest oras, datorita sprijinului reginei Elisabeta, Castelul Peles, fiind pentru el o poarta de lansare in lumea culturala muzicala a momentului.

Castelul Pelisor

Castel

Castelul Pelisor a fost construit intre anii 1899-1903 la dorinta regelui Carol I, ca resedinta a principilor mostenitori Ferdinand si Maria.Arhitectul ceh Karol Liman, a fost de aceasta data, cel care a pus bazele stilului Art Nouveau in Romania.

Muzeul Cezar Petrescu

Muzeu

Cezar Petrescu (1892 - 1961) a locuit in acesta vila din 1937, pana la moartea sa in 1961, cea mai mare parte din opera sa fiind scrisa aici.

Castelul Cantacuzino

Castel

Castelul Cantacuzino a fost cladit in anul 1911 in parcul al carui proprietar a fost Printul Gheorghe Grigore Cantacuzino zis "Nababu" din cauza averii sale impresionante.

Biserica Domneasca

Biserica

Biserica Domneasca este o ctitorie a Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta pictati in marime naturala in pronaos.