Muzeul Judetean de Istorie Teleorman
A fost infiintat ca Muzeu orasenesc in 1952, pentru ca in 1981 sa se transforme in Complex Muzeal Judetean. Din 1997 functioneaza intr-o cladire noua. Conserva colectii de: arheologie, preponderent neolitica si geto-dacica, provenind din statiunile: Ciolanesti Deal, Silistea, Vitanesti, Zimnicea, Orbeasca de Sus, Albesti, Magura - Bran, Magura - Buduiasca etc.; tezaure monetare descoperite la: Poiana, Sfintesti, Schitu, Poroschia, Alexandria, Ulmeni, Balta Sarata etc.; o colectie etnografica zonala, valorificata in expozitia permanenta. Dispune de laborator de conservare si ateliere de restaurare ceramica, metal, hartie.
Catedrala Ortodoxa Sf Alexandru
Construita în perioada 1869-1898, dupa planurile arh. Cerchez, în stil bizantin-romanic, biserica pastreaza picturi murale interioare executate în anul 1898 de Stefan Luchian. În anul 1918 armata germana ridica clopotul mare, care porneste într-o adevarata aventura. În anul 1984 biserica devine necropola domneasca prin aducerea în pronaos a osemintelor si sarcofagului domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica. Între anii 1984-1986 pictura a fost restaurata si o parte a fost executata din nou de Voicu Pascu din Alexandria. Pictura murala si tâmpla au fost executate de pictorul Stefan Luchian în stil bizantin în ulei
Biserica din Zid Sf. Pantelimon
Construita in anul 1845, biserica pastreaza pictura murala interioara realizata de Gh. Tattarescu.
Biserica Sf Arhangheli Mihail si Gavril
Ctitorie din sec. XIX, a fost deteriorata de o puternica furtuna in anul 1997, cand i-au fost smulse usile si o parte din turla
Biserica Sf Dumitru
Biserica, ctitoria lui Matei Basarab din anul 1647, pastreaza pictura murala realizata în sec. XVI. Biserica a apartinut fostei manastiri Tigania-Draganesti. Aici au functionat primele scoli din Teleorman.
Biserica Sf Haralambie
Biserica a fost construita în anul 1905, arh. D. Maimarolu
Manastirea Plaviceni-Alunis
Manastirea a fost înfiintata în anul 1646 de marele vornic Dragomir
Cetatea Mircea cel Batran
Vestigii medievale. Pe ruinele cetatii romano-bizantine Turris, datand din sec. II-IV d. Hr. si abandonata in sec. VI d. Hr., domnul Tarii Romanesti Mircea cel Batran, a construit intre anii 1386-1398 cetatea medievala (de fapt un castel fortificat) pe care a numit-o Turnul sau Nicopolul Mic.